Varför headhuntar inte företag nya medarbetare själva? 

Vår partner Mia har gör ett intressant inlägg i den debatten: ”Det finns många företag där internrekrytering fungerar utmärkt. Här kan vi ha en allmän diskussion om fördelar och nackdelar med outsourcing. Det finns dock vissa element som jag tycker är unika med att använda en extern rekryteringsbyrå, oavsett om företaget outsourcar eller inte: 

 

  1. Den specialiserade IT-världen är liten. En IT-profil kan vara rädd för att om han/hon skickar en ansökan till ett företag finns det en risk att den nuvarande arbetsgivaren får höra talas om det. Den rädslan kan göra att kandidaten inte aktivt söker ett annat jobb.

  2. Det kan verka obligatoriskt att skicka in ett CV eller helt enkelt föra en dialog om en position med ett företag. Många kandidater vill ha mer information om tjänsten innan de beslutar om de är intresserade. De kan få de här uppgifterna på ett diskret sätt från mig.

  3.  Jag tycker att kandidater ställer ofiltrerade frågor till mig som de förmodligen inte skulle ställa till en potentiell ny chef. Det ger en ärlig och värdefull dialog där eventuella fördomar kan klaras upp.
  4.  Jag tillbringar 100 % av mina arbetstimmar som professionell headhunter inom IT -branschen. Det faktumet, tillsammans med min expertis, ger mig en ständig uppfattning om vad som faktiskt händer inom mitt område.” 

Comments are closed.