Kandidaterna

Förkandidaterna

– vi hittar din nya arbetsplats

- Vi hittar din nya IT-kompetens snabbt och effektivt!

Nuvarande tjänster

Om du vill söka en tjänst kan du samla mer information i varje jobbannons. Vi behandlar alla ansökningar med sekretess och ditt namn och CV kommer inte att skickas vidare till vår klient utan ditt samtycke och godkännande. 

Se alla vakanser här

Diskretion

Det är viktigt för oss som rekryteringsföretag att säkerställa en kvalitativ och ambitiös service, där vi alltid kommer att vara tillgängliga för både för att sparra och diskutera med både våra klienter och med kandidaterna. Diskretion och sekretess är avgörande värden när en uppgift ska lösas.

Vi arbetar alltid mycket nära den enskilda kandidaten och skapar viktiga relationer och förtroende. Genom att arbeta nära varandra och ha en öppen kommunikation blir det lättare att arbeta mot ett gemensamt mål. 

Ämnesbank

Vi har jobbannonser på vår webbsida, LinkedIn och Facebook, men vi rekryterar faktiskt också en hel del tjänster som inte alltid annonseras ut. Därför rekommenderar vi att du registrerar dig i vår ämnesbank, så att vi kan kontakta dig om vi tror att en matchning har dykt upp. Det är inte bindande! Du kan också prenumerera på vårt nyhetsbrev, där vi kan informera dig om spännande nya möjligheter. 

Skicka ditt personliga brev och CV till oss här

Var ett steg före anställningsintervjun

Det finns vissa frågor som du kommer att stöta på igen och igen under dina anställningsintervjuer. Därför kan du lika gärna vara förberedd och noggrann i förväg.

Om du kommer väl förberedd inför en anställningsintervju kommer du att verka mer självsäker, vilket naturligtvis förbättrar dina chanser att få jobbet. Här är sju tips på hur du besvarar de typiska frågorna. 

Det är viktigt att du är uppriktigt intresserad av företaget. Visa att du har läst på om dem och vad de står för, och att du redan vet mycket om din potentiella arbetsgivare. Det är viktigt för företaget att känna att även de har blivit noggrant utvalda av dig, istället för att bara vara en plats dit du har skickat en ansökan för att få din arbetslöshetsersättning. Se till att ha ögonkontakt under hela konversationen. 

Det här är en typisk öppningsfråga som intervjuaren ställer så att han eller hon kan få ett helhetsintryck av dig och hur du presenterar dig själv. Var personlig, men inte för privat. Och se till att du inte bara upprepar det du redan har skrivit i ditt CV – intervjuaren har redan läst det. Du måste kunna prata om dig själv under två till tre minuter. 

Istället för att skämma ut dig själv eller sopa dina svagheter långt under mattan bör du se dem som din utvecklingspotential – de områden där du kan förbättra dig. Prata alltid mindre om dina negativa sidor än om de positiva och visa att du är villig att förbättra och lära dig mer om dig själv och andra. 

Här måste du verkligen fundera på ditt svar. Innan intervjun bör du välja ut tre positiva huvudsakliga egenskaper hos dig själv och fokusera på dem. Om du är osäker på vilka dina styrkor är kan du fråga dina vänner, familj och eventuella kolleger och be dem beskriva dig med några ord. Var ödmjuk, men stå fast. 

Lönen kan vara ett känsligt ämne för en anställningsintervju. Du bör helst undvika att ställa specifika lönekrav innan du har haft möjlighet att ställa fler frågor om arbetsuppgifterna, antal timmar och villkoren för tjänsten. När du vet mer kan du sälja in dig själv lite bättre utan att känna dig girig. 

Det är bra om du visar att du har tänkt på din framtid och att du redan har börjat formulera en vision eller plan. Säg slutligen att du enkelt kan tänka dig en långsiktig utveckling i företaget, så de vill investera i dig och din kompetens. 

Intervjuaren kräver ett genomtänkt svar på varför de ska anställa just dig om det finns flera sökande. Här är det viktigt att du framstår som någon som vet vem du är och vad du kan ge företaget. Visa vilja och passion. Många är rädda för att sälja in sig själva, så träna framför spegeln eller vännerna och visa dem den bästa versionen av dig. 

Om du vill vara ännu mer förberedd kan du läsa den fantastiska guiden till hela alltet med förberedelser för en anställningsintervju här:
Att förbereda sig för en anställningsintervju

Missa inte de tjänster som inte finns på webben!

Många tjänster tillsätts utan annonsering

Många tjänster tillsätts utan annonsering. Nedan har du möjlighet att skicka in ditt CV, varefter det kommer att bli tillgängligt för våra konsulter för att se om ditt CV matchar en nuvarande tjänst, både tillsvidareanställningar och frilansuppdrag.

Dina uppgifter är konfidentiella och inga personuppgifter – inklusive namn, adress, e-post, telefonnummer och namnet på dina nuvarande och tidigare jobb – överförs till våra klienter utan ditt medgivande. Endast anställda på Recruit IT har tillgång till CV-databasen.

Om vill göra betydande ändringar av dina uppgifter och ditt CV, eller om du vill radera ditt CV, kan du kontakta oss eller helt enkelt skicka in ett nytt för registrering.