Tänk på din rubrik på LinkedIn – det är ditt första intryck

Vi har gradvis gett detta råd många gånger: skriv inte ”söker jobb” eller ”söker jobb inom…” eller ”öppen för nya möjligheter” som rubrik på din LinkedIn-profil. Vi rekommenderar inte heller att du bara skriver din utbildningstitel. Varför? 

  1. Headhunters och HR-konsulter söker vanligtvis efter specifika titlar, nyckelord eller kompetenser som du har. Därför är det mycket mer troligt att du dyker upp på webbplatsen om du istället anger de jobbtitlar du kan se dig själv i, eller de färdigheter du har. 
    Fundera över vilka nyckelord du enkelt kan komma på.  

  2. Enligt min erfarenhet tenderar vissa människor att bläddra förbi profiler som har ”Söker jobb” som rubrik. Det verkar inte särskilt inspirerande och ger inte en känsla av att man vill undersöka profilen ytterligare, eftersom det inte beskriver något om dina färdigheter.
     
  3. Om du precis tog examen och kanske bara har din utbildning som utgångspunkt kan du använda ord som säger något om de kompetenser och färdigheter du har förvärvat, eftersom din utbildningstitel inte säger så mycket om det. Du kan till exempel använda ord som research, screening, rekrytering, medarbetarutveckling, personlighetstester, intervjuer och så vidare, om du söker jobb som HR-konsult eller något liknande.  

Comments are closed.