Vad du bör vara medveten om när du gör en videoapplikation 

 

Videoansökan/CV har blivit mycket populärt, och det med rätta. Det kan vara ett effektivt sätt att fånga mottagarens intresse, men det är inte alltid en bra idé. Varför inte? 

  1. En video kräver mycket karisma och energi (vi talar utifrån erfarenhet). Det är inte särskilt inspirerande att titta på en video som ger en känsla av ”Jag behöver bara ett jobb”, där du verkar deprimerad och likgiltig. Allt som oftast är det antingen för mörkt eller för ljust för att se någonting.

  2. Du måste uttrycka dig mycket exakt på mycket kort tid för att beskriva dina färdigheter och hur de kan bli en fördel för din framtida arbetsgivare. Det är inte bra nog att förklara vilken utbildning du har och som du är redo att arbeta med utan att säga vilket kompetensområde det är relaterat till. 
     
  3. Det skulle vara en bra idé att förbereda 3-4 frågor som du kommer att svara på i videon. Det skapar en röd tråd, så du undviker att prata om onödiga saker. En av dessa frågor kan till exempel vara: ”Varför ska du anställa mig?”. 
     
  4. Om du har tid kan du lägga till undertexter så att mottagare utan ljud kan hänga med.   

Comments are closed.